Nu är de här!!

Den 18 mars blev en väldigt dramatisk dag. Det började på förmiddagen med värkar och oroligheter i bolådan som höll på länge, lite för länge. Ringde veterinär och fick komma in med detsamma. Väl där blev det röntgen och ultraljud varpå veterinären kunde se att två av ungarna låg och ville ut samtidigt, inte så lätt för lilla Zelda att göra något åt det alltså.. Blev snitt på direkten och två timmar senare kunde jag träffa en groggy pälskling och fyra underbart söta små abessinier!

Känns väldigt jobbigt att man råkade ut för ett sådant problem på första kullen men oj vilken kväll/natt av lärdomar det har varit. Zelda som var alldeles borta och inte reagerade på ett dugg ett par timmar skrämde rent ut sagt skiten ur mig, hon såg verkligen ut som the blair witch cat! Hade hjälp av min kära väninna som hjälpte till och tillsammans lyckades vi få det så varmt som möjligt för de små och mata dem. Förberedde mig på en lång natt med mycket matande och hjälpande, började så småningom massera magarna så att alla fyra skulle kissa. Sista ungen började dock pipa alldeles galet och då var det som att någon tryckte på en knapp på Zelda. Vilken instikt, helt underbart att se. Hon gick lite sakta fram och tillbaks och velade men till sist gick hon rakt in i lådan och de små har sen dess legat som fastlimmade på henne :D

Ingen extra mat har de direkt velat ha och de ser bra ut i vikt. Zelda är pigg och har fått lite mat men det verkar vara ungarna som är prio nummer ett just nu så hon vill inte göra något annat än att fixa med dem.

Tre söta flickor och en stor pojk blev det, underbart! Tyvärr vet jag inte riktigt vem som var vem när vi fotade dem vid vågen, blev lite bråttom då vi inte fick låna dem så länge för Zelda så glömde anteckna vilken ordning det blev i.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.